Drożdżowe bułeczki z nadzieniami owocowymi. W sezonie letnim z owocami świeżymi, poza sezonem z truskawkami prażonymi, z nadzieniem jagodowym oraz malinowym.
Smakują wyśmienicie z owocami lub jogurtem.
Składniki:
mąka pszenna, woda, drożdże, cukier, serwatka w proszku, mleko w proszku pełne, sól spożywcza, nadzienie jagodowe,
Sposób przygotowania
Podgrzewać na parze lub w mikrofali od 1 do 3 min. Podawać z sosami owocowymi, z masłem lub bitą śmietaną. Nie mrozić produktu.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 988kJ/234 kcal | tłuszcz 2,03 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g | węglowodany 44 g w tym cukry 11 g | białko 7,3 g | sól 0,5 g.