Są to pierogi wyjątkowo popularne w całej Polsce. Delikatnie cienkie ciasto wypełnione farszem. Produkt bez substancji konserwujących z polskich surowców.
Doskonale komponują się również z daniami mięsnymi, sosami, czy porcją warzyw.
Składniki:
mąka pszenna, woda, twaróg, ziemniaki, skrobia ziemniaczana, skwarki, sól, pieprz, cebula prażona, przyprawy, skrobia zagęszczająca, olej roślinny,
Sposób przygotowania
Wrzucić do gotującej osolonej wody, podgrzewać od 1-2 min. Nie gotować.
Podawać z masłem i cebulką lub ze skwarkami.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1340kJ/318 kcal | tłuszcz 16 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,4 g | węglowodany 43 g w tym cukry 1,5 g | błonnik pokarmowy 0,9 g | białko 11 g | sól 1,2 g.